Koken zonder…

Kies een categorie
Selecteer de ingrediënten die je NIET wilt gebruiken
Zoek een recept MET
Of zoek hier een recept ZONDER

Puntpaprika’s met geitenkaas

1 zoete puntpaprika (ik vind de oranje puntpaprika’s de mooiste; die zijn vaak wat kleiner, dus neem er dan 2)
100 gram zachte geitenkaas
slagroom (of zure room, of crème fraîche)
melk (of yoghurt)
1 sjalotje, fijn gehakt
pimentón de la Vera (gerookte paprikapoeder; of gewone paprikapoeder, of zwarte peper)

Prak de geitenkaas met het sjalotje, een beetje slagroom en melk tot een dikke, smeuïge massa. Breng op smaak met pimentón. Snij de puntpaprika in plakjes van ongeveer 6 à 7 millimeter dikte. Verwijder zorgvuldig de zaadjes en witte zaadlijsten uit de plakjes. Vul de plakjes met geitenkaas. Daar gebruik ik een theelepel en een glad mes voor. Het mooiste resultaat krijg ik door een plakje goed te vullen, het glad te strijken met een mes en dan om te draaien. Geitenkaas op de rand van de paprika kun je weghalen met keukenpapier (Tork rol!) dat je bevochtigt met warm water. Snij een restje van de paprika in kleine blokjes en leg op elk plakje een blokje. Ontvelde tomatenblokjes of mini-stukjes komkommer of kiemen kun je hier natuurlijk ook voor gebruiken…

Puntpaprika's met geitenkaas

Print Friendly

Plaats een reactie

(Alle velden zijn verplicht)